Cine suntem

constantin-cel-mare-dacASOCIAŢIA VATRA DACIEI este o organizaţie non-guvernamentală şi non-profit înfiinţată în baza deciziei 30822/300/2013 emisă de Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti, având codul de înregistrare fiscală (CIF) 32601831, cont IBAN RO66RNCB0078138734030001, deschis la BCR, sucursala Ştefan cel Mare din Bucureşti.

Scopul Asociaţiei este acela de a promova informaţiile cu privire la istoria noastră, identitatea naţională, rezultatele cercetarilor privind descendenţa noastră etnică şi culturală şi de susţinere şi promovare a activităţilor civice cu rol în apărarea şi promovarea interesului naţional.

Consiliul Director al Asociaţiei este format din Valentin Roman (preşedinte şi membru fondator), Ionuţ Frâncu (vice-preşedinte şi membru fondator), Maria Iojă (secretar-general şi membru fondator).

 

ASOCIAŢIA VATRA DACIEI s-a născut din dorinţa de a arată românilor, dar şi străinilor, că noi, ca popor, avem toate motivele să fim mândri de moştenirea noastră istorică şi culturală.

Un popor fără identitate este uşor de manipulat, de exploatat şi de folosit pentru scopuri şi interese care nu îi aparţin. În absenţa conştientizării descendenţei, vechimii şi a dreptului asupra propriului pământ şi resurse, el riscă să dispară pur şi simplu de pe scena istoriei.

Noi, românii, aşa cum o demonstrează arheologia, studiile de paleogenetică, sursele literare antice, medievale şi moderne, suntem unul dintre cele mai vechi popoare ale Europei şi urmaşi ai primilor creatori de cultură sedentară de pe acest continent. Aceste certitudini trebuie să conducă la redeşteptarea mândriei naţionale şi la reconfigurarea sistemului de valori după care noi, ca neam, ne ghidăm, atât în relaţiile dintre noi, cât şi în relaţiile economice, politice şi militare cu partenerii externi.

În acest sens, ASOCIAŢIA este implicată activ în diverse proiecte de cercetare arheologică, de promovare a descoperirilor ce evidenţiază primordialitatea noastră în acest spaţiu, de informare a românilor cu privire la cultura autohtonă, de protejare a intereselor, proprietăţilor şi drepturilor acestora, dar şi în diverse acţiuni civice care privesc interesele naţionale.

VĂ AŞTEPTĂM ALĂTURI DE NOI!


 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *