Donaţii şi sprijin

Proiectele asociației noastre au nevoie de sprijin pentru a fi realizate eficient şi cu impact. Anvergura lor presupune un efort bugetar semnificativ, imposibil de susţinut de doar câteva persoane.

Având în vedere lipsa de implicare din partea instituţiilor de stat abilitate să acţioneze în vedere cercetării, protejării şi promovării patrimoniului nostru cultural, atunci trebuie ca noi, oamenii de rând, să acţionăm.

În acest sens, persoanele fizice și juridice care doresc să ne sprijine în activitatea de cercetare arheologică, editare de cărţi şi publicaţii cu rol informativ, organizarea de conferinţe tematice, de campanii de de informare în instituţii de învăţământ, de festivaluri şi evenimente tematice sau în realizarea de filme documentare o pot face utilizând una dintre opțiunile de mai jos:

1. DONAȚII PRIN VIRAMENT BANCAR:

Dacă optați pentru această opțiune, puteți ajuta prin virament bancar în contul Asociației Vatra Daciei: IBAN RO66RNCB0078138734030001, deschis la BCR, sucursala Ştefan cel Mare, Bucureşti.

2. DONAȚII PRIN PAYPAL:

O modalitate simplă și la îndemână, pentru utilizatorii de PAYPAL, este transferul folosind această platformă. Așadar, dacă dorești să ne ajuți printr-o donație prin PAYPAL, o poți face prin transfer către adresa contact@vatra-daciei.ro

3. SPRIJIN PRIN SMS:

De asemenea, poți opta pentru varianta de sprijin prin SMS. Este foarte simplu. Trimite un SMS la numarul scurt 7472, cu textul VATRA + adresa ta de mail (de ex. VATRA ionescu@gmail.com), tarif 5 Euro+TVA și vei primi volumul ”PE URMELE GETO-DACILOR”, autor Valentin Roman, pe e-mail, în format digital, în maximum 24 de ore de la confirmarea plății. După trimiterea textului VATRA, vei primi un mesaj de confirmare a plății, la care te rugăm să răspunzi afirmativ, astfel ca aceasta să fie înregistrată. Plata este disponibila în retelele Orange, Vodafone, Telekom Mobile, Telekom Romania și Digi Mobile.

4. REDIRECȚIONEAZĂ 3,5% DIN IMPOZITUL PE VENIT:

Poți alege tu în locul Statului ce se întamplă cu o parte din impozitul tău pe venit. Prevederea 3,5% este un mecanism de transparență fiscală prin intermediul căruia contribuabilii persoane fizice pot să direcționeze până la 3,5% din impozitul lor pe venit către o organizație neguvernamentală (asociație sau fundație). De ce e bine sa folosești această prevedere? Nu te costă nimic! Contribui la eficientizarea cheltuirii banului public – deci al tău!

Paşii de urmat:

-Completează Declaratia 230 . Nu iți face probleme dacă nu cunoști suma corespunzătoare a 3,5% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale. Poți lăsa căsuța necompletată. Formularul este deja personalizat si conține datele de identificare ale Asociației Vatra Daciei, așadar tot ce ai de făcut este să completezi datele tale personale în secțiunea I a formularului (”Date de identificare a contribuabilului”). Dacă dorești să suții activitățile noastre 2 ani consecutivi, este de ajuns să bifezi căsuța ”Opțiune privind distribuirea sumei pentru o perioadă de 2 ani”

-Trimite prin poștă declarațiile administrației financiare de care aparții sau depune-o personal. Termenul de depunere este 15 martie.

5. REDIRECȚIONEAZĂ 20% DIN IMPOZITUL PE PROFIT (PENTRU PERSOANE JURIDICE):

Poți redirecționa, fără niciun cost, 20% din impozitul pe profit, într-un mod transparent pentru finanțarea șantierelor arheologice administrate de Asociația Vatra Daciei sau oricărui alt proiect aflat în derulare. Descarcă modelul de contract Contract-de-sponsorizare_Vatra-Daciei

Vă mulțumim tuturor pentru implicare!

Valentin Roman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *