
Dragi prieteni, la finele anului 2018 reușeam, cu ajutorul a câțiva români de bine din țară și de peste hotare, să public volumul ”CUCUTENI-ORIGINEA EUROPEI”, în ediție bilingvă (română și engleză). 90% din tirajul acestuia a fost distribuit GRATUIT către unele școli, licee, universități, muzee și biblioteci din țară și din străinătate, cu scopul de a promova informațiile despre aceasta cultură neolitică fascinantă de pe teritoriul României, o cultură care, pe bună dreptate, poate fi numită vatra Europei vechi, prin influența pe care a exercitat-o la nivel continental în ceea ce privește spiritualitatea, tehnicile agricole, ceramica și altele.
Dat fiind succesul acelui proiect, ne-am propus să continuăm seria de volume menite să popularizeze aspecte ale culturii și istoriei noastre atât printre români, cât și printre străini. Motivația principală este aceea că, din păcate, informațiile prezente în manualele școlare, de pildă, sunt tot mai lacunare și aproape s-au eliminat total orice referiri la culturile vechi de pe teritoriul nostru (Cucuteni, Vinca-Turdaș, Gumelnița, Hamangia etc.), la geto-daci, la voievozii noștri, eliminări care, pe termen lung, vor avea efecte devastatoare asupra identității naționale și a sentimentului apartenenței pe pământul nostru.
Ca atare, pentru sfârștiul anului 2020, ne propunem publicarea unui nou volum, anume ”VOIEVOZII ROMÂNILOR”, de asemenea în ediție bilingvă (română și engleză), care fi distribuit tot GRATUIT în direcțiile menționate atunci când am făcut referire la volumul dedicat culturii Cucuteni. Volumul va cuprinde informații despre principalele figuri ale vieții politice din Țările Române ale Evului Mediu, precum Basarab I, Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Ștefan cel Mare, Vlad Țepeș și alții, cu detalii despre rolul jucat de aceștia în dezvoltarea entității naționale a românilor, precum și la nivel regional, prin prisma relațiilor cu statele vecine și puterile acelor vremuri.
Însă, pentru a reuși acest lucru, este nevoie de sprijinul vostru, dat fiind faptul că editarea, tipărirea, ilustrarea, tehnoredactarea și distribuirea sa (prin poștă și curierat, în sute de locații din lume) înseamnă costuri deloc de neglijat. Bugetul estimat pentru acoperirea acestor costuri se ridica la suma aproximativă de 9.000-10.000 euro.
Poți sprijini proiectul, utilizând unul dintre următoarele instrumente:
1. DONAȚII PRIN VIRAMENT BANCAR:
În contul Asociației Vatra Daciei: IBAN RO66RNCB0078138734030001, deschis la BCR, sucursala Ştefan cel Mare, Bucureşti.
2. DONAȚII PRIN PAYPAL:
Dacă utilizezi acest sistem, poți dona orice sume către adresa contact@vatra-daciei.ro
3. SPONSORIZĂRI:
Persoanele juridice pot susține acest proiect (sau altele dintre cele pe care le desfășurăm) prin încheierea unui contract valid de sponsorizare.
4. METODE ALTERNATIVE:Prin transfer prin MoneyGram, WesternUnion etc. (detalii de contact în privat)
Vă mulțumesc tuturor acelora care vă implicați activ în a ne suține!
Valentin Roman,
Președinte Asociația Vatra Daciei