Sit arheologic de mari dimensiuni descoperit pe un tronson al drumului expres Craiova-Pitești

Vestigii arheologice importante au fost descoperite pe șantierul drumului expres Craiova-Pitești, au anunțat polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Pielești, prin IPJ Dolj, care s-au sesizat din oficiu ca urmare a unei postări pe o rețea de socializare.

Săpăturile arheologice sunt efectuate de specialiștii din Muzeul Național al Unirii Alba Iulia în baza unei autorizații emise de Ministerul Culturii.

În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte, conform comunicatului IPJ Dolj:

  • ”La fața locului s-au deplasat polițiștii care au stabilit faptul că pe raza satului Gîrleşti, comuna Gherceşti, a fost descoperit un sit arheologic cu ocazia efectuarii lucrărilor la drumul expres Craiova-Pitești, fiind efectuate mai multe săpături arheologice de către reprezentanţii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia în baza autorizaţiei pentru cercetarea arheologică preventivă emisă de Ministerul Culturii. În situl arheologic pe o porțiune de aproximativ 1 km se găsesc mai multe gropi făcute de către arheolgii Muzeului Național al Unirii Alba Iulia, iar în unele gropi se găsesc oseminte. Majoritatea gropilor sunt acoperite cu folie de plastic, paza acestora fiind asigurată de către o societate de pază contractată de către societatea care efectuează tronsonul 1 al drumului expres”, se arată în comunicat.

Este vorba de un sit arheologic de dimensiuni foarte mari, care înglobează mai multe perioade istorice, de la preistorie la epoca post-romană. Au fost descoperite morminte, locuințe și elemente de ceramică.

sursa: www.g4media.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *